Monday, December 13, 2010

0oh si kecil..


korang ingt lagi x post sal 'dania duniaku'...?
post ni sambungan dari post dania duniaku..
ni ak kasi link untuk post dania duniaku untuk sapa yang xdpat mengikuti post 2..

orait..
sweet xpict ni kecil ni?
ni pict dik ira (adik dik nia)

dik ira ni baru boleh berjalan..
mulot die xde la macam dik nia..
die ni c0ol n steady..
mybe sebab die xpandai bercakap sangat macam dik nia..
nama pun si kecil.. hehehe...

baru2 ni dik ira ni kena demam panas...
teruk gak la ak rasa..
coz ibu die (kakak ak) bagi tahu siap ade penarikkan..
demam panas yang sampai menarik badan..
bahaya 2..
2 la sebab orang2 tua kita dulu suka letak kain basah atas dahi kita time demam..
ni semua untuk mengelakkan penarikkan berlaku..

berbalik pada dik ira..
tapi alhamdulillah...
time balik kampung ni ak tengok die dh ok..
jalan pun dh semakin laju..
mulut pn dh start pokpet pokpet..
tahniah dik ira!! hahaha..

time akak ak mengandungkn dik ira ni..
ak ingat lagi soklan yang penah ak tanya kt dik nia..
'dik nia, dik nia nk adik x?'..
korang taw ape dik nia jawab?
'xnk la pakcu.. t ibu dh x cayang dik nia ag..'
gelak ak dengar jawapan die...
hahaha..

btw.. sekarang dik nia pn dh sayang dik ira..
nak pinjam dik ira pun die xkasi..
ini olang manyak kedekot w0o..
hahahaha...

ape2 pn..
ak harapkan yang terbaik untuk dorg..
'si kecil penyambung warisan negara'
hahaha...

2 comments:

  1. dik rul ape cer? diabaikan dgn begitu teruk? s0bs..=B

    ReplyDelete
  2. dik rul bkn terabai.. tpi serabai.. hahaha

    ReplyDelete