Saturday, January 1, 2011

ko ingat ko besar ak takot?


semalam ak g lepak tempat biasa kt kampung ak...
tujuan ak bukan nyer nak lepak sangat...
tapi sebenarnya nak amik duit..
xde la banyak sangat.. tapi cukup la nak buat makan dalam seminggu..

erm...
citer asal die macam ni..
sorang member ak ni nk pinjam amplifier ak..
die cakap untuk world cup 2010..
korang pn mesti taw dh bape lama world cup tu berlangsung kn?
ok.. member punya pasal ak kasi...

lepas je abis world cup...
ak mintak balik sebab ak nk guna amplifier 2..
then, die cakap nak pinjam lagi...
member punya pasal ak xkisah..
amik la bape lama ko nak pinjam..
lagi pun ak malas nak bawak balik kampus..

so, cuti sem ni ak plan nak la mintak balik..
boleh gak jadi habuan telinga ak kt rumah time cuti ni..
ak pn g la tempat member ak 2..
jumpa die n ak mintak cara elok..
tapi..
die mintak tempoh seminggu lagi..
ok.. ak kisah..
tapi seminggu je ok?
pasni ak nak amik balik..
then, die cakap ok...

lepas je seminggu ak datang balik..
memang plan nak amik la kali ni..
ak jumpa member ak ni..
ak mintak cara elok..
then..

korang taw ape die punya alasan?

haish!!!

'mirul, amplifier ang hilang wei, baru ja semalam hilang. kelmarin duk ada lagi'...

damn!!! ang letak kt mana?

'ak letak kt luaq.., tapi sebelum ni xhilang, semalam ja baru hilang,

wei.. apa hang ni.. ak bagi pinjam barang ak kt hang, hang jaga la elok2..
yang p duk letak kt luaq pasai apa?

'la.. sebelum ni xhilang pn, tup2 ari ni hilang..'

ak panas hati gile time 2..
ak sabar je..
die xhargai langsung barang ak yang die pinjam..
pastu muka nak ketat je..
macam ak pulak yang bersalah

erm....
abis, sekarang apa cita ni bro?

'ak bayar balik, tu hang jangan risau...'

ak malas nk cakap apa..

ok.. ak xde hal..

die nak bayar penuh..
tapi kesian lak ak tengok..
ak suruh die bayar setengah dari apa yang die tawarkan kt ak..

tapi..
masok semalam dh lebih 5 kali ak mintak..
tapi still ada alasan..
ni susah kalau member2 jenis ni..
nk marah pn serba salah..
kalau dh pinjam barang orang tu..
jaga la elok2..
nanti kalau orang tak bagi..
cakap orang kedekot la bagai..

ak tahu badan ko besar..
ak tahu ko jenis spesis yang berbulu...
tapi jangan la buat member2 macam tu..
fikir la sikit..
bila orang xnak lepak sekali ko bising..
kata orang sombong la.. tak ingat member la..
abis, kalau dah perangai ko macam ni..
buat ape ktorg ingat ko?
buat penuh harddisk ktorg je..






2 comments:

  1. kecian kau mirul. hamek hammer hentak pale dia

    ReplyDelete
  2. ak xsmpai hati r nk buat mmber mcm 2..

    ReplyDelete